Close

SEO teksten

Website teksten zijn hartstikke mooi, maar ze moeten wel wat opleveren. Hoe zorg je er nou voor dat ze worden gelezen? Een manier om meer websitebezoekers te creëren is door middel van SEO: search engine optimalization.

Waarom is SEO belangrijk?

Wat zijn nou eigenlijk SEO teksten? Ik kan er natuurlijk een moeilijk verhaal van maken, maar er is een simpele uitleg. SEO betekent search engine optimalization. SEO teksten zijn eigenlijk teksten die ervoor zorgen dat jij goed gevonden wordt via zoekmachines, zoals Google. Met andere woorden: dat jij hoog ‘rankt’ in de zoekresultaten. Er zijn verschillende onderdelen van SEO: techniek, content en autoriteit. Op deze pagina heb ik het dus specifiek over het stukje content. Onder content valt dus het stukje ’teksten’. 

Wanneer is een tekst een SEO-tekst?

Niet alle teksten zijn automatisch SEO teksten. Een tekst valt onder de categorie SEO teksten als het aan een aantal dingen voldoet:

  • De tekst biedt waardevolle informatie voor de bezoeker
  • De tekst is geoptimaliseerd voor de relevante zoekterm
  • De tekst bevat informatie rondom de relevante zoekterm

Als je tekst aan deze dingen voldoet, dan wordt deze hoger geïndexeerd door zoekmachines. Daardoor krijg jij meer websitebezoekers, win-win!

SEO teksten zijn projecten voor lange termijn

Helaas werkt het niet zo dat je pagina direct hoog in Google staat na drie dagen. Was het maar zo’n feest! Dan waren alle tekstschrijvers/marketeers/copywriters ontzettend blij geweest. SEO is echt een project voor de lange termijn. Waarom? Het duurt gewoon een tijd voordat je pagina waardevol wordt gevonden door zoekmachines. Dat heeft alles te maken met je domeinautoriteit, relevantie en andere technische zaken. Een pagina moet laten zien dat websitebezoekers deze belangrijk vinden. Daarom schrijf je in eerste instantie altijd voor websitebezoekers. Hoe langer die op je pagina blijven, hoe vaker ze terugkeren en hoe vaker je pagina wordt bezocht, hoe blijer zoekmachines zijn met jouw pagina. Zorg dus voor relevante informatie en krijg daardoor meer, relevante bezoekers.

Hoe werk ik samen?

Als jij besluit met mij kennis te willen maken, dan doe ik dat graag. Ik kom graag langs voor een kopje koffie, online of offline. Na een kennismaking schrijf ik een voorstel gebaseerd op jouw vragen rondom SEO. Na goedkeuring ga ik vol enthousiasme voor je aan de slag. Ik doe een zoekwoordenonderzoek en bekijk je teksten. Vervolgens ga ik de teksten optimaliseren door het zoekwoord goed te verwerken (titels, meta-omschrijvingen en url’s). Daarna is het een kwestie van monitoren. Welke pagina’s zorgen voor een hoge positie in Google en waar kan nog aan gesleuteld worden?

 

Laat je contactgegevens onderaan deze pagina achter als jij kennis wilt maken!
 
 
 

Kop koffie drinken?

Ik maak graag kennis met je!

    svg svg