Close
admin maart 25, 2021

5 tips om een fantastische blog te schrijven

Blogsvg3 min read
Post Image

Blogs. Begin met bloggen! Bloggen is goed voor je bedrijf! Oké, ik kan het niet genoeg benadrukken. Maar bloggen is echt heel nuttig voor jouw onderneming én heel erg leuk! Ik word helemaal enthousiast als ik weer een bom aan inspiratie heb en lekker ga schrijven. Om jou op weg te helpen deel ik graag mijn tips met jou om een blog te schrijven.

1. Schrijf zoals jij praat

Iets wat niet altijd gedaan wordt. Mensen hebben de neiging om heel formeel te gaan schrijven. En waarom? Dat voelt netter. Misschien komt het omdat je niet precies weet wie het gaat lezen? Ik schrijf altijd zoals ik zelf praat. Formeel, af en toe met voorbeelden en duidelijk. Als je gaat schrijven, onthoud dan dat er een persoon zit aan de andere kant van het scherm. Houd het menselijk! 

2. Maak het niet te lang

Tegenwoordig hebben lezers minder geduld en concentratie. Ik merk het zelf ook als ik dingen lees op internet. Lange verhalen vind ik minder interessant en dan haak ik snel af. Eigenlijk jammer. Maar het is nu eenmaal de realiteit. Maak je blogs niet te lang, gebruik geen lange zinnen en werk met tussenkoppen.

3. Wissel tekst en afbeeldingen af

Hele lappen tekst, daar maak je (bijna) niemand vrolijk mee. Wissel je teksten daarom af met bijvoorbeeld afbeeldingen, stappenplannen of video’s. Zo houd je de aandacht van de lezer beter vast en blijft de informatie overzichtelijk. 

4. Schrijf met een doel

Onthoud tijdens het schrijven wat voor waarde je aan je lezer wilt geven. Iemand klikt op jouw blog met een bepaalde verwachting. Zorg ervoor dat je die verwachting waar maakt in je blog. Houd dat doel dan ook in je achterhoofd tijdens het schrijven van je blog. 

5. Blog regelmatig

Er is geen vaste regel over hoe vaak je zou moeten bloggen. Doe wat jij goed voelt, wat bij jou en je doelgroep past. Laat je vooral niet dwingen om verplicht iets te gaan plaatsen. Dus de frequentie maakt niet uit, als je maar wel blogs blijft plaatsen. Lezers blijven dan geïnteresseerd en Google ziet dat er weer iets nieuws op je website staat. Win-win!

Dit zijn mijn vijf tips voor jou om een blog te schrijven. Nu is het aan jou om blogs te gaan schrijven! Ik kan je alleen maar vertellen dat het heel leuk is! Wil je meer informatie? Hier vind je nog meer interessante blogs over teksten schrijven. 

Mocht je hulp willen of een keertje willen brainstormen dan kan dat altijd. Ik drink graag een (virtueel) kopje koffie met je als je contact met me opneemt. Ook heb ik nog een handig gratis e-book wat je verder kan helpen.

Succes met bloggen!

Leave a reply

svg svg