Close
admin maart 29, 2021

Mijn favoriete tools voor het bijhouden van social media

Blogsvg3 min read
Post Image

Ik vind Instagram een heel leuk social media platform. Het kost het me alleen redelijk wat tijd om bij te houden. De functies worden steeds uitgebreider en interactie is nog steeds de sleutel tot succes. Om je een handje te helpen deel ik mijn favoriete tools voor het bijhouden van mijn social media!

 

Planoly

Planoly staat echt met stipt op één. Dit is een hele handige tool om je content in te plannen. Voor mij echt onmisbaar. Helaas gaat het plaatsen op Instagram niet automatisch (volgens mij bij een betaald account wel). Dus dit moet je nog handmatig doen. Je plant dus je berichten in en dan krijg je een seintje als het tijd is om dat bericht online te zetten op Instagram. Ik vind het makkelijk werken en heb tot nu toe geen beter alternatief gevonden. Dus download het hier als je het nog niet gebruikt, scheelt je een hoop tijd.

 

Adobe Lightroom

Deze app van Adobe gebruik ik om mijn foto’s te bewerken zodat de uitstraling van mijn feed een beetje gelijk blijft. Dat is mooier als mensen mijn profiel bezoeken. Ik plaats de foto’s in deze app, gebruik mijn vaste voorinstellingen en dan kan ik de foto inplannen!

 

Evernote

Evernote is echt één van mijn favoriete apps. Ik gebruik hem voor social media veel om mijn captions in te bewaren, voordat ik deze in Planoly zet. In Planoly heb je namelijk geen automatisch hoofdlettergebruik en ik vind dat heel irritant werken. Dus als ik via mijn mobiel een caption maak, doe ik dat in Evernote en vervolgens kopieer ik het naar Planoly. Ook gebruik ik Evernote om mijn inspiratie in te plaatsen. Ik heb zo’n lekker lijstje met allemaal random ideeën voor posts en reels, haha. Kan ik altijd even naar kijken als ik inspiratie nodig heb!

 

Canva

Ik denk dat de meesten Canva wel kennen. Een mega handig programma als je geen zin hebt om helemaal in Photoshop te gaan duiken. In Canva kan je allerlei mooie graphics maken. Van infographics tot Instagram posts, voor alles kan je daar terecht. Ik maak hier mijn templates in voor Instagram. Mega handig. Ook gebruik ik het voor mijn zakelijke Pinterest account. Daar is het van belang dat je vaak pins maakt. In Canva ben ik hier veel sneller mee klaar dan in Photoshop. En soms is tijd geld! Dus tipje, gebruik Canva als je moeite hebt met Photoshop!

 

 

Favoriete tools voor social media

Dit zijn mijn favoriete apps voor het maken en inplannen van social media berichten. Heb jij nog handige tips voor me? Deel ze dan vooral via mijn Instagram of contactformulier! Altijd leuk om van elkaar te leren.

 

Mocht je meer informatie willen over social media of een keertje een kop koffie willen drinken, neem dan vooral contact met me op! Altijd gezellig.

Leave a reply

svg svg