Close
admin maart 21, 2021

Veelgemaakte fouten tijdens het schrijven van een tekst

Blogsvg3 min read
Post Image

Het schrijven van (online) teksten is niet meer weg te denken uit deze tijd. Je online zichtbaarheid is erg belangrijk. Daarnaast wil je natuurlijk goed worden gevonden in Google. En laat content daar nou een belangrijk onderdeel in spelen. Maar er zijn enkele fouten die vaker gemaakt worden tijdens het schrijven van een tekst. Die neem ik even met je door! 

Het onderwerp is niet afgebakend

Ook ik heb hier als tekstschrijver soms moeite mee. Je begint met schrijven en je verliest eigenlijk je onderwerp uit het oog. Niet omdat je er niet over wilt schrijven, maar juist omdat je veel over het onderwerp weet en dit wilt delen. Maar onthoud altijd dat je lezer minder weet en je wilt deze natuurlijk niet overladen met informatie. Dus baken je onderwerp af en kijk kritisch naar wat je schrijft: is het duidelijk en niet te veel? 

Je lost geen probleem op 

Op het internet is ontzettend veel informatie te vinden. Heel fijn als je iets wilt opzoeken, maar het kan ook frustrerend zijn als lezer. En wat nog frustrerender is, zijn teksten met misleidende titels waarvan de inhoud niet aansluit op je verwachting. Dat wil je dus als tekstschrijver voorkomen. Bedenk altijd goed welk probleem of welke vraag je voor de klant wilt oplossen. Schrijf gericht en alleen over dat probleem en zorg ervoor dat je titel daar goed bij aansluit. 

Vergeten van SEO

First things first: je schrijft altijd voor de klant en niet voor de zoekmachine. Maar dat wil niet zeggen dat SEO niet belangrijk is. Want in deze digitale wereld moet je wel zorgen dat je gevonden wordt tussen alle andere websites. En één van die manieren is het optimaliseren van zowel je teksten als je website voor zoekmachines, zoals Google. Denk aan het maken van meta-omschrijvingen voor teksten, het juiste zoekwoord een aantal keren terug laten komen in je tekst en de snelheid van je website. Dus schrijf in eerste instantie voor je doelgroep, maar houd in je achterhoofd dat ook Google jouw lezer is. 

Nalezen na redigeren

Als je je tekst gaat controleren, verander je altijd nog weer zinnen of woorden. Vergeet niet die allerlaatste check uit te voeren, voordat je de tekst publiceert. Ook al denk je dat dit niet nodig is. Het kan zijn dat door het veranderen van één woord, misschien een andere zin niet meer lekker leest. Check, check, dubbelcheck!

Voorkom deze fouten tijdens het schrijven van een tekst

Dit zijn fouten die vaak worden gemaakt als mensen teksten schrijven. Houd deze in je achterhoofd. En verder zou ik zeggen: beleef vooral plezier aan schrijven, want het is gewoon heel erg leuk! En mocht je meer willen weten over schrijven of heb je daar hulp bij nodig? Dan mag je altijd contact met me opnemen voor een kopje koffie!

Leave a reply

svg svg