Close
admin februari 12, 2021

5 redenen waarom je blogs zou moeten uitbesteden aan een tekstschrijver

Blogsvg2 min read
Post Image

Veel organisaties en ondernemers houden zelf een blog bij. En vaak werkt dit prima. Toch zijn er wat redenen om tóch je blogs uit te besteden aan een tekstschrijver. Wat, waarom, hoezo? Lees maar even met me mee.

 

 

Vijf redenen om blogs te laten schrijven door tekstschrijvers

 

In deze blog deel ik vijf redenen met jou om een tekstschrijver in te huren voor jouw blogs.

  1. Bespaar tijd. Tuurlijk heb jij zelf de kennis om te schrijven over de voor jou belangrijke onderwerpen. De vraag is alleen: wil jij hier je tijd aan besteden of wil je bezig zijn met de main focus van jouw bedrijf? Soms kan het handiger zijn om toch iemand in te huren die voor constante content zorgt.
  2. Constant content. Zoals ik hierboven al beschreef, is het fijn om constant content te plaatsen. Op die manier laat jij je expertise zien en blijven je (potentiële) klanten op de hoogte van jou. Ze verliezen je dan niet uit het oog. Mijn ervaring is dat bedrijven vaak content maken ‘erbij doen’. Vaak wordt het ondergeschikt aan andere taken en vervolgens een haastklus. Plaatsen om het plaatsen.
  3. Een frisse blik van buiten jouw organisatie. Als je de hele dag bezig bent met jouw organisatie, kan je in een soort tunnelvisie komen. Iemand van buitenaf kan voor mooie invalshoeken en perspectieven zorgen. Net dat zetje wat je organisatie kan gebruiken.
  4. Zowel tekst schrijven voor doelgroep als voor zoekmachines. Een tekstschrijver richt zich natuurlijk op de doelgroep die jij wilt bereiken. Maar daarnaast kan een tekstschrijver de tekst ook optimaliseren voor zoekmachines, zoals Google. Ze noemen dit ook wel het seo-proof maken van teksten. Op deze manier kom je hoger in de zoekresultaten te staan. Handig als jij nieuwe klanten probeert te bereiken!
  5. Overtuigen van de doelgroep. Een goede tekstschrijver heeft natuurlijk een goede schrijfstijl, maar heeft ook ervaring met het bereiken en overtuigen van je doelgroep. Win-win!
 

Mocht je nou nog twijfelen of je een tekstschrijver wilt inhuren? Of wil je beginnen met het maken van content en weet je niet hoe? Je mag altijd contact met me opnemen voor een vrijblijvend digitaal kopje koffie!

Leave a reply

svg svg