Close
admin november 28, 2021

Wat doet een tekstschrijver?

Blogsvg3 min read
Post Image

Wat doet een tekstschrijver?

Tekstschrijver. Het woord omschrijft eigenlijk maar een klein deel van de werkzaamheden die een goede tekstschrijver verricht. Waarom? Teksten bestaan fysiek gezien alleen uit woorden, maar met alleen die woorden kom je er niet. Ik vertel je in deze blog wat een goede tekstschrijver nou eigenlijk doet. Benieuwd? Lees vooral snel door.

 

Strategie achter teksten

Als een tekstschrijver het goed doet, zit er achter elke tekst een strategie. Een gedachte. Iets wat ervoor gezorgd heeft dat die tekst er moest komen. Dat kunnen verschillende dingen zijn: vragen van klanten, hersenspinsels, een instapproduct. Een goede tekstschrijver schrijft vanuit de behoeften van (potentiële) klanten. Wat wil de klant weten? Wat voor probleem heeft de klant? Als je vanuit die gedachte schrijft, zit je altijd goed. Een tekstschrijver zal dit ook op deze manier aanpakken.

 

Luisteren naar de opdrachtgever

Een goede tekstschrijver luistert naar wat de opdrachtgever vertelt. Natuurlijk moet er soms ook wel kritisch naar de vraag worden gekeken, maar van de informatie die een opdrachtgever verstrekt, kan de tekstschrijver interessante informatie halen. Waarom? De opdrachtgever hoort veel via bestaande klanten, krijgt informatie van leads en verwerkt dit in de opdracht. Een goede tekstschrijver verwerkt deze informatie in teksten.

 

Onderzoeken, onderzoeken en nog eens onderzoeken

Als ik een opdracht krijg als tekstschrijver, dan ga ik eerst onderzoeken. Wat? Eigenlijk verschillende dingen. Ik ga op social media kijken over hoe het over het onderwerp wordt gepraat. Daarnaast check ik hoe concurrenten bepaalde dingen aanpakken. Niet om het één op één over te nemen, maar wel om ervan te leren. Ook doe ik nog een zoekwoordenonderzoek, waar je hier meer over kunt lezen. Met deze informatie kan je aan de slag om de daadwerkelijke tekst te gaan schrijven.

 

Dus, wat doet een tekstschrijver?

Een tekstschrijver begint dus niet in het wilde weg te schrijven, maar houdt met allerlei zaken rekening. Behoeften van klanten, concurrenten, strategie en informatie vanuit de opdrachtgever. Als je op deze manier een tekst kan schrijven, is dat toch hartstikke leuk! Wil je meer weten over hoe je een tekst schrijft, dan moet je even naar deze pagina gaan. Daar kan je iets handigs gratis downloaden! Veel schrijfplezier.

 

 

 

Leave a reply

svg svg