Close
admin februari 12, 2021

Waarom maak je teksten seo-proof?

Blogsvg3 min read
Post Image

SEO-proof teksten. Het woord wat je tegenwoordig heel vaak hoort. Maar wat is het nou eigenlijk en waarom zou je het toepassen op je teksten? Ik vertel je de basis van SEO en de redenen waarom het je zou kunnen helpen met online zichtbaarheid.

 

SEO (Search Engine Optimalization)

Waarschijnlijk heb je er wel eens van gehoord; het optimaliseren van je teksten voor Google. En dit allemaal zodat je hoger scoort in de zoekresultaten van zoekmachines. Natuurlijk is dat heel fijn. Want dan krijg je uiteindelijk meer bezoekers op je website én meer bekendheid voor jouw onderneming. Het optimaliseren van je tekst doe je door het zoekwoord een aantal keren te gebruiken, titels en subtitels te gebruiken en door je afbeeldingen te optimaliseren.

Dat is natuurlijk allemaal heel goed om te doen, maar soms verliezen mensen het belangrijkste uit het oog.

 

De bezoeker 

Wat mensen vaak vergeten is dat een tekst altijd wordt geschreven voor de bezoeker van jouw website. Dus het is fijn als de pagina hoog scoort in Google, maar als je leesbaarheid niet goed is, dan levert het je uiteindelijk niks op. Daarom moet je altijd blijven onthouden dat je eerste prioriteit is: het schrijven voor jouw doelgroep. Wie is je klant? Wat wil je bereiken? En hoe combineer je deze elementen tot de perfecte, pakkende tekst.

Zelf schrijf ik altijd puur vanuit het beeld dat ik heb van mijn ideale klant. Vervolgens lees ik het nog een keer en pas ik de leesbaarheid aan. Pas dan ga ik kijken of het zoekwoord goed verwerkt is en of er nog verbeteringen zijn op het gebied van SEO. Mijn ervaring is namelijk dat het verwerken van het zoekwoord vaak automatisch gaat. Omdat je een tekst schrijft rondom een bepaald onderwerp, is dat ook gelijk het meest gebruikte woord.


Schrijven met een vleugje SEO

Dus mocht je nou beginnen met het schrijven van blogs, websiteteksten of productomschrijvingen. Onthoud dan één ding: schrijf altijd voor jouw ideale klant en daarna pas voor de zoekmachine.


Wil je meer weten over SEO of heb je daar hulp bij nodig? Dan mag je altijd contact met me opnemen voor een (virtueel) kopje koffie!

Leave a reply

svg svg